sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Finncon 2012


Tässä ihan lyhyehkö postaus viime Finnconista. Viime vuosina Finncon on ollut yhdessä Animeconin kanssa, mutta tänä vuonna oli molemmat erillisinä tapahtumina. Paikkana oli Tampereen yliopisto ja teemana ääs u can see maailmanloppu, jota käsiteltiin ohjelmistossa muun muassa avaruuden uhkien näkökulmasta, zombiemaailmanlopusta sekä sen ilmenemisestä peleissä. Kunniavieraina olivat Lois McMaster Bujold (USA), joka on kirjoittanut useita scifi ja fantasia romaaneja sekä toisena vieraana kirjailija Englannista; Liz Williams. En osaa valitettavasti heidän tuotannostaan sanoa mitään kun en ole siihen tutustunu. En oo pahemmin muutenkaan scifiin perehtynyt vaikka sekin kiinnostaa. Fantasia nappaa enemmän.

Yleistä tunnelmointia
Lois McMaster Bujold signing

Tosiaan en ehtinyt kun kävästä jazzien takia yhdellä ainoolla luennolla, joka oli Wenla Gustafssonin pitämä "Maailmanlopun maskeja ja muuta mukavaa". Luento oli ainakin omasta mielestä perusmeikkaustaitojen käsittelyä, mikä toki olisi ollut erittäin tervetullutta muutama vuosi sitten. Uskon kyllä, että meikkausta aloittelevat saivat irti siitä enemmän. Läpi käytiin hahmojen maskeerausta ja käsittelyssä olivat mm. aaveet, zombiet ja geishameikki. Käsittelyssä oli myös crosplay eli tekeminen mihestä nainen tai toisinpäin. Siinä käytettiin parran tekemiseen sänkisientä, millä sai kyllä tosi aidonnäköisen sängen/parran! Itelle uus juttu. Ei oo viel kertaakaa tullu meikattuu ittee meiheks. Ehkä tämäkin täytyy siis testata jonain päivänä. x)

Puvustuksena oli Steampunk henkinen asustus. 
Takki: Ebay
Hame: EMP
Gogglesit: Ebay
Sukkikset: Seppälä
Kengät: Kenkärepo
Laukku: Ebay
Silmäkoru: Ebay ebay ebay ebay...=d
Pari coneista monille tuttua kuvaajaakin tuli räpsimään kuvia musta. Piti poseerata ihme korva, kissankäsi asennoissa. o.o Plööööh. :D Jännitän vaa yleisesti kuvailua niin yritti keventää tunnelmaa. 


Seuraavan kerran Finnconin löydätte ensi vuonna Helsingistä 5.-7.7! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti