sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kuinka tilata vaatteita Japanista?

Sain muutama viikko sitten mun ekan vaatetilauksen Japanista. Jiii! :) Kaikki tuli mitä tilasinkin ja oli oikeeta kokoa ja väriä. Pistän vaatteista kuvia tässä kevään aikana. Pari Ghost of harlemin paitaa oonki jo esitellyt. Tilatessa olin kuitenkin hiukka epävarma, että teinkö sen ihan oikein. Ostosivulla on kyllä englanninkieliset ohjeet ja tilaus oli loppuviimeksi oikein tehty. MUTTA kuitenkin mun mielestä olisi ollu helpompaa kun ekan kerran tilaa, että olisi ollu vielä olemassa joku rautalankaversio opas tilauksen tekemisestä. Ainakaan ei olisi tarvinnu pohdiskella onko tilaus tulossa vai ei. Joten teen sen nyt tänne. Toivottavasti tästä olis apua jollekin. =)

1. Hanki debit/credit kortti.

2. Hanki paypal tili. Sen kautta on luotettava maksaa ulkomaille kun myyjä ei saa ostajan tilitietoja.

3. Tee käyttäjätunnus ostovälitys firmalle. Itse käytin treasure-japan.com.

4. Etsi firmojen sivuilta haluamasi tuotteet ja kopioi/liitä URL osoite treasure-japanin sivun ostoslistaan.

5. Lähetä tilaus! Maksa se Paypalin kautta.

6. Linkitä sivulle vielä kaikki tuotteet postikulujen laskemista varten ja valitse lähetystapa. Välitysfirma lähettää postikuluista maksupyynnön Paypaliin. Postikuluihin lisätään myös firmojen postikulut, kun ne lähettävät tuotteet välitysfirmalle. Joten halvemmaksi tulee mitä enemmän tilaa samasta paikasta. Tilauksen kulkua voi seurata sähköpostista saadulla lähetysseuranta numerolla (tracking number).

7. Tuotteet saapuvat tulliin ja posti lähettää tulliselvityslapun. Tulliselvitys kannattaa tehdä itse netissä. Jos posti tekee sen niin se maksaa noin 25e. Tullimaksu tulee tuotteiden ja postikulujen (ei mitään järkeä!! murr) yhteenlasketusta summasta ja se on prosentteina noin joku 23%. Kannattaa varautua siihen että postikulut + tullimaksut on yhteensä yhtäpaljon mitä tuotteiden hinta on..

8. Paketti saapuu! ^^ Muutaman päivän jälkeen tilaus on haettavissa postista/tuodaan ovelle.

Inspiroivia shoppailuhetkiä!<3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti