sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vierailu strutsitilalla & strutsin kokkailua

"Silmien räpsyttelyä". Tuota toista ei taida oikeen kiinnostaa. :D
Olin tuossa pari viikkoa sitten ajelemassa töiden puolesta Lahdentietä Pälkäneen ohi ja siinä samassa törmäsin Syrjysen strutsitilaan. Lähdettiin sitten töistä sinne tutustumaan. Sisäänpääsymaksu oli aikuisilta 3,5e. Paikalta löyty strutsien lisäksi paljon muitakin eläimiä; kanoja,hevonen, kaneja, possuja jne.
Ruoan etsintää. Ilmassa lentävät hyönteiset kelpasi myös.
Sai kyllä tossa kuvaa otettaessa varoa ettei ne nokkase päähän. Ainaki oli sellanen tunne, että kohta napsahtaa. :D Strutseilla on jaloissa niin isot voimat, että potkulla vois tappaaihmisen. Niillähän on myös nopeusennätys kaksijalkaisissa eläimissä kun ne voi juosta 70km/h ja vieläpä puolen tunnin ajan! Jotenkin kyllä vaikutti melko pieniltä aitauksilta kuitenkin kun niin isoja lintuja kyseessä. =z Siellä oli kyllä tyhjiä isompia aitauksia joten pääsisköhän niille välillä juoksentelemaan(?). Paikassa on myös Suomen suurin kota missä on useampi pöytä ja keskellä tulisija. Sen voi vuokrata ryhmälle parilla kympillä. Ihanan tunnelmalliselta näytti sisältä. <3

Bambit
Shoppailupuoti

Myynnissä oli strutsin säilykelihaa sekä fileitä. Tossa näkyy strutsinmuna myös sivulla. Miksei niitä ollu myynnissä? :D Naaras voi munia kuitenkin 40-70 munaa vuodessa niin kai niit riittää. Tekis supermunakkaan. =p
Ostin meille pari filettä.


Strutsinlihan valmistaminen

Tarvitset:

Strutsin fileepihvejä
öljyä
mustapippuria
valkosipulia
suolaa
yrttivoita

1. Poista mahdolliset kalvot lihasta. (Noissa lihoissa ei mitään kalvoja kyllä näkynyt). 

2. Kuumenna rasva pannulla ja laita lihat siihen. Mausta haluamallasi tavalla. Me käytettiin valkosipulipippuri rouhetta, jossa oli myös basilikaa mukana. 

3. Paista liha molemmilta puolilta noin 5 minuuttia. Jätä liha kuitenkin hieman punertavaksi.

4. Voit halutessasi laittaa lihan päälle yrttivoita. Suosittelen! Sopii tosi hyvin.


Lihan voi myös valmistaa uunissa. Voi maustaa marinadissa pari päivää jääkaapissa. Tilalla suositeltiin kuitenkin, että liha on parasta paistamalla. Oli kyllä tosi hyvää! Mahtavan mureaa eikä mitään läskin/jäystökohtia. Makua voisi kuvailla ankan ja härän välimaastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti